(4.3 / 5) 160

JE HUIS TAXEREN

Wanneer je een woning aankoopt dan heb je, in de meeste gevallen, een taxatierapport nodig voor de aanvraag van de financiering. Ook voor de financiering van een verbouwing of bij het oversluiten van je hypotheek is een taxatierapport, opgesteld door een onafhankelijke taxateur, nodig.

Het is goed te weten dat een taxatierapport niet hetzelfde is als een waardebepaling . Een waardebepaling geeft informatie over de verkoopwaarde van een woning en is dus alleen van toepassing bij het verkopen van een huis. Ben je de (gelukkige) koper van een nieuwe woning dan heb je enkel een taxatierapport nodig. Bij Hypodomus Rick Rijnbeek helpen we je graag met de taxatie van je woning en het opstellen van een taxatierapport.

Gevalideerd taxatierapport
In veel gevallen zal de bank vragen om een ‘gevalideerd taxatierapport’ door een onafhankelijke instantie. Bij een hypotheek op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dit zelfs verplicht. Hypodomus Rick Rijnbeek is aangesloten bij het NWWI en we zijn dan ook bevoegd om zo’n gevalideerd taxatierapport voor je op te stellen. Voorwaarde hierbij is uiteraard wel dat we niet bij de aan- of verkoop van de woning in kwestie betrokken zijn geweest en dus onafhankelijk de taxatie kunnen uitvoeren.

Bij een taxatie wordt op het volgende gelet:

  • staat van onderhoud;
  • inhoud en oppervlakte;
  • functionele indeling;
  • kwaliteit van constructie en gebruikte materialen;
  • rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad;
  • ligging van de woning in de directe omgeving.

Tevens nemen we contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan en doen we een kadastraal onderzoek.

TAXATIE AANVRAGEN?

Meer informatie over onze taxaties of direct een taxatie aanvragen? Dit kan via het contactformulier of telefonisch via 071-8200011. Rechtstreeks een taxatie aanvragen bij het NWWI is ook mogelijk. Denk er in dit geval aan om op het aanvraagformulier te kiezen voor taxateur Hypodomus Rick Rijnbeek B.V. te Leiden.