Specifieke Omschrijving

Wat maakt een woning een thuis, dat is het gevoel dat je bij een woning moet hebben. Hoe mooi zijn dan ook onderstaande woorden en gevoel van de verkopers bij hun heerlijke woning aan de Schutterstraat.

Met pijn in ons hart verkopen wij ons fijne huis aan de Schutterstraat 20.

Wij zijn hier komen wonen in 2008. Destijds waren we nog met z’n tweeën, maar inmiddels hebben we 2 dochters (5 jaar en 2 jaar) erbij gekregen en wonen we met z’n vieren met veel plezier aan de Schutterstraat.

De Schutterstraat is een hele gezellige straat waar veel kleine kinderen wonen. Als het mooi weer is, zitten veel ouders gezellig voor hun huis op een bankje terwijl de kinderen samen spelen.

Onze straat ligt in de Maredijkbuurt. Een heel gezellige, gemoedelijke buurt. Die ondanks dat de buurt vlakbij het station gelegen is, toch heel rustig is. Ook vinden wij het heel leuk dat het centrum van Leiden op 10 minuten loopafstand ligt, zodat we op zaterdag lekker over de markt kunnen slenteren.

Het huis behoort bij de grotere huizen die in deze buurt liggen en onze tuin grenst aan de Maredijkspeeltuin. Daardoor hebben we heerlijk vrij, groen uitzicht door de grote bomen die aan de rand van de speeltuin groeien.
Dat we vlakbij de speeltuin wonen, is heel erg fijn voor onze kinderen. Onze oudste dochter (5 jaar), kan inmiddels zelf naar de speeltuin lopen (ze hoeft geen straat over te steken) en wij kunnen af en toe vanuit de tuin of ons slaapkamerraam even kijken of alles goed met haar gaat.
De speeltuin behoort bij 1 van de speeltuinverenigingen waar Leiden er meerdere van heeft. Daarom staat er een hek om de speeltuin heen, dat aan het einde van de middag afgesloten wordt. ’s Avonds en ’s nachts zijn er daar dus geen mensen.
Er is ook een actieve wijkvereniging die door het jaar heen van alles organiseert; in september bijvoorbeeld altijd een straatmaaltijd die zich uitstrekt over de maredijk, waarbij iedereen zelf gerechten maakt die gedeeld worden met alle buren. Daarnaast bijvoorbeeld de Sint Maarten optocht voor de kinderen, verschillende borrels etc.

Naast dat wij dus afgelopen jaren heel blij waren met onze buurt, hebben we ook heerlijk in ons huis gewoond. Het is een heerlijk licht en verbazingwekkend ruime woning. We zijn heel blij met de grote gang (waardoor onze kinderwagen altijd makkelijk in de gang paste) met het mooie glas in lood. De woonkamer vinden we zelf heel sfeervol met de vele hoekjes en de uitgebouwde serre (2013), waardoor er ontzettend veel licht in de kamer valt. In de serre schijnt nooit de volle zon, zodat het in zomer ook altijd lekker koel in de kamer blijft. In 2018 hebben we een eiken visgraat parketvloer met bies in de woonkamer laten leggen.

Boven hebben we de afgelopen jaren ook alles opgeknapt. Op zolder hebben we in 2016 twee ruime slaapkamers laten maken en hebben we het gedeelte voor de wasmachine en droger laten aftimmeren, zodat die achter mooie paneeldeuren zitten. Tevens hebben we op de tweede verdieping in beide kamers meerdere inbouwkasten laten maken (2016).

Wij hebben een nieuwe badkamer laten plaatsen (2010) met vloerverwarming en vinden het fijn dat er veel kastruimte is achter de spiegels, dat er een grote inloopdouche is en dat de meisjes een groot bad hebben waar ze naar hartenlust in rond kunnen spetteren.

In 2015 hebben we onze tuin volledig nieuw laten aanleggen door een professioneel sierbestratingsbedrijf en is de beschoeiing bij de sloot volledig vernieuwd.

In 2018 is het huis aan de voorzijde geschilderd door een erkend schildersbedrijf en is ook de gehele benedenverdieping aan de binnenzijde geschilderd.

Er is elektrische zonwering aanwezig aan de voorzijde van het huis op de 1e en 2e verdieping.

Overige informatie:
– Gebruiksoppervlak wonen (Nen 2580): 132.7 m2
– Inhoud: 447 m3
– Perceeloppervlak: 95 m2 (eigen grond)
– Bouwjaar: 1910
– Verwarming en warmwater middels HR- combiketel bouwjaar 2006
– Elektra: 8 groepen met aardlekschakelaars
– Keuken voorzien van: 5- pits gasfornuis met oven, afzuigkap en vaatwasser

Lees de volledige omschrijving

Details

Overdracht
StatusVerkocht
vraagprijs€ 538.000,- k.k.
Bouwvorm
Soort woningherenhuis
Type woningtussenwoning
Kwaliteit woningnormaal
Bouwjaar1910
Bouwvormbestaande bouw
Liggingaan rustige weg, in centrum, in woonwijk, beschutte ligging
Indeling
Woonoppervlakte133 m2
Perceeloppervlakte95 m2
Inhoud447 m3
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers5
Aantal verdiepingen3
Energie
Soorten warm waterc.v.-ketel
Isolatievormendakisolatie, muurisolatie, dubbel glas, voorzetramen
Buitenruimte
Tuintypenachtertuin
Kwaliteitfraai aangelegd
Totale oppervlakte43 m2
Hoofdtuin
Typeachtertuin
Positienoord
AchteromNee
Lengte850 m
Breedte500 m
Oppervlakte43 m2
Voorzieningen
Voorzieningentv kabel
Parkeergelegenheid
Garagegeen garage
Dak
Garagedwarskap
Overig
Permanente bewoningJa
Onderhoud binnengoed
Onderhoud buitengoed
Huidig gebruikWoonruimte
Huidige bestemmingWoonruimte
Begane grond of flattoilet, hal